Totaal aantal pageviews

zondag 8 januari 2017

Kunststof kozijnen

Afgelopen jaar hebben we toch besloten om hier geld aan uit te gaan geven.
Het kost een lieve duit, maar wat een voordelen heb je er van!
En dat van die 'lieve duit' viel ook wel weer mee achteraf.

We hebben voor de geboorte van onze dochter de kozijnen geleverd gekregen.
We zijn in zee gegaan met een lokaal en klein bedrijf nadat we wat referentieadresjes van hen hadden bekeken. Onze buren zijn vorig jaar in zee gegaan met een groter, iets goedkoper, bedrijf uit D.uitsland, maar zij wachten nog steeds op een paar onderdelen van hun bestelling!
Maar terug naar onze ervaring. Nadat we er een tijdje over hadden nagedacht en de offerte goed hadden bekeken, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het bedrag lichtelijk afgerond naar beneden, en dit lukte!
De bestelling werd gedaan en de afspraak gemaakt dat ze voor de geboorte van dochter geplaatst zouden worden.
Met het verhaal van onze buren in het achterhoofd wachtten we met enigszins klamme handjes af.
Dit bleek nergens voor nodig, althans, de klamme handjes dan, want keurig op tijd werden de kozijnen geleverd en in twee dagen hadden we zowel op de eerste als de tweede verdieping kunststof kozijnen!
En wat een verschil merkbaar. Het was gelijk een stuk warmer boven, maar ook qua geluid was het een heel stuk beter!

Ging alles dan van een leien dakje? Nee helaas niet. Er is niemand geweest die ons heeft verteld dat onze rolgordijnen niet meer gingen passen! (En we hebben er zelf niet over nagedacht, lekker naïef.....) Of we moesten gaten gaan boren in onze nagelnieuwe kozijnen. Geen haar op ons hoofd die daar aan dacht natuurlijk. Dus uiteindelijk zijn de kosten hoger uitgevallen omdat we dus overal nieuwe gordijnen moesten hebben boven.

Deze ervaring heeft ons wel geleerd dat we nu zo snel mogelijk op de benedenverdieping ook alles kunststof willen. Doordat hier nog een aantal deuren bij komen, zal de rekening beduidend hoger uitvallen denken we, maar door actief te gaan (be)sparen hopen we het voor de winter te kunnen regelen. Dit is dus meteen één van onze goede voornemens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten