Totaal aantal pageviews

donderdag 12 januari 2017

Ik ga ervoor!

De laatste weken van mijn zwangerschapsverlof zijn ingegaan. En dus is het binnenkort weer tijd om te gaan werken.
Vaak heb ik gedacht om te stoppen met werken, maar ik denk niet dat ik daar een leuker persoon van wordt. Bovendien kan het financieel gezien (nog) niet uit.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat ik kan en mag werken en het is ook niet heel erg vreselijk werk ofzo, maar het is lichamelijk nogal een belasting en door de onregelmatigheid erg lastig te combineren met het gezin en een studerende man. Dat maakt(e) dat ik toch wel de wens had af en toe om thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen.

Zo heeft het ook jaren tussen mijn oren gezeten dat ik niks anders kan dan dit werk en dat het aan anderen lag dat ik niks anders op mijn pad kreeg. Erg naïef natuurlijk.
Daarom heb ik er voor gekozen zelf de regie in handen te nemen. Niet afwachten en hopen, maar actie ondernemen!

Ik heb wel eens een lijntje uitgeworpen naar andere afdelingen, maar daar vervolgens niks mee gedaan omdat ik rustig af wilde wachten of degene waar ik contact mee had gehad mij bij het handje zou nemen en zeggen: 'Alstublieft, hier is uw nieuwe functie'. Dat gebeurde uiteraard niet.

Nu gaat het anders worden!
Via mijn afdeling ga ik een korte cursus volgen over mindset. Dit is in het kader van leerling begeleiding, maar ik denk dat ik er persoonlijk ook heel erg veel van kan leren en uit kan halen voor mijn eigen ontwikkeling.
Daarnaast heb ik een meeloopdag geregeld op een andere afdeling en heb ik iemand gemaild over mijn ambities qua lesgeven binnen het bedrijf.
De meeloopdag is direct al in mijn eerste week na mijn verlof gepland en voor de andere mail heb ik met mezelf afgesproken dat ik diegene twee weken de tijd geef om te reageren en anders mail ik nog een keer.
Heb ik dan na twee weken nog geen reactie, dan kan ik bij hem langs gaan, aangezien ik dan al weer aan het werk ben.

Op deze manier hoop ik in beeld te komen op andere afdelingen en hiermee mijn kans te vergroten op een functie met meer regelmaat binnen het bedrijf waar ik nu werk. Hiermee behoud ik namelijk mijn contract voor onbepaalde tijd. En dat is zeker wel een voorwaarde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten